expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

maanantai 28. maaliskuuta 2016

PÄÄTÖS PÄÄSIÄISELLE

Hei, nyt lupaan, etten valita enää sairastelusta, lupaan! Tänään jopa päästiin uloskin, vaikkei nyt ihan terveenkirjoissa vieläkään olla. Pääsiäinen sai huipennuksen ja päätöksen mökkireissun merkeissä. Saatiin nauttia ihanasta ilmasta. Nyt on kaloja avannosta narrattu ja moottorikelkkailtu. Makkarat paistettu ja kuumat kaakaot termarista juotu. Eteisessä käydessä ei voi erehtyä onko päristelty, sen verran tuo pakokaasun käry jää vaatteisiin hetkeksi haisemaan. Hyvä oli jäällä ajella ja oleilla. Huomenna pääseekin sitten laittamaan pääsiäisen laatikkoon ja alkamaan pikku hiljaa suunnitella vapun pirskeitä. Kevät etenee!





Paksu pinkka lehtiä odottaa tuolilla lukijaansa, joten taidan istahtaa niiden pariin hetkeksi. Pojat leikkivät sopuisasti keskenään, joten pakko käyttää tilaisuus jotenkin hyödyksi. Mukavaa maanantaita! Eikö tunnukin ihan sunnuntailta?

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

KOKKAILUJEN KEITTIÖ

Täällä ei ole kokkailtu pääsiäisenä lammasta vaan lasagnea, kanakeittoa, mannapuuroa yms. Tällä hetkellä meillä jylläävä flunssa on sanellut mitä syödään, mikä maistuu vai maistuuko mikään. Itsellä katosi maku- ja hajuaisti pari päivää sitten, joka tuo pientä haastetta kokkailuun. Pojalla katosi näköjään tänään ääni, huoh jo tämä riittäisi! Tällä viikolla tässä lepäillessäni totesin jälleen kerran miten rakastankaan taloamme ja erityisesti keittiötä. Taloa rakentaessamme kävimme useamman keittiöfirman läpi ja monen monta suunnitelmaa. Alunperin meille oli tulossa paljon tummempi keittiö, kunnes päätin vaihtaa suunnitelman ihan täysin. Voi sitä suunnittelijan ilmettä. kun asian hänelle ilmoitin ja lopulta piirsin vielä itse koko keittiön kerran uusiksi ja vein hymyssä suin suunnittelijalle oman töherrykseni puhtaaksi piirrettäväksi. Voin sanoa, että kaikki tämä kannatti ja olen vuosia ollut niin kiitollinen toimivasta keittiöstäni. Keittiö on paikka, jossa vietän joka päivä melkoisen paljon aikaa. Pidän siitä, että se on järjestyksessä ja pöydille ei kasaudu lehtipinoja, leluja tai muuta ylimääräistä ainakaan pidemmiksi ajoiksi. Tosin ei se aina näytä ihan näin siistiltä kuin alla olevissa kuvissa :)


Pääsiäinen on kyllä mennyt täällä sisällä, tänään olisi ollut niin ihana ulkoiluilma. Ihan masentaa! Toivottavasti huomenna olo sallii ja pääsemme odottamallemme pilkkiretkelle mökille. Himpun verran tuntuu lattealta tämä viikonloppu. Pääsiäistunnelmaa saa vähän hakea, pääsiäisaskarteluja jäi tekemättä, leipomukset leipomatta, mutta onneksi rairuohot ehtivät just ja just kasvaa vihreyteensä ja suklaamunia on tarpeeksi.  :) Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

(VIHREÄÄ) KUUMETTA

Jaahas taas meni suunnitelmat uusiksi. Eilen alkaneen kurkkukivun ja tänä aamuna kuumemittarin ilmoittaman lukeman tautta. Eikö tämä sairastelu jo riittäisi tässä talossa? Vastustuskykyni on varmaan lähtenyt lomalle tai jotain... Onko mesentavampaa kun se, että koko ajan on itse tai joku muu samassa huushollissa kipeänä? Lapsetkin kaikki kotona tänään, osa enemmän köhäisiä ja osa vähemmän. Ilmeisesti veljesrakkautta tämänkin, kun pitää saada olla koko poppoo koossa, jos joku kolmikosta on kipeänä. Kiipeillään sitten välillä pitkin seiniä ja kinutaan pleikkari peliaikaa joka toinen minuutti. No nyt isommat pojat pelaavat, pelatkoot. Pienin pötköttää kainalossa. Itse viihdytän itseäni haaveilemalla tulevasta keväästä ja kesästä. Odotan jo malttamattomana aikaa milloin pääsen kasvihuoneeseen ja kasvilavoille touhuamaan, ulos oikein kunnolla ilman paksuja vaatteita ja pukemisen paljoutta! Kyllä se elämä tietyllä tavalla helpottuu lapsiperheessä lämpötilan kohotessa ulkona.

Kaivelen joka kevät lehtipinoistani kaikki vanhat, edellisten vuosien numerot ja luen uudelleen. Lehdet pursuavat kyllä mitä ihanimpia ideoista ja kaikkea kaunista. Toisaalta tämä luo paineita kauniin pihan tavoitteluun. Lehdissä kukkapenkit kukkivat läpi kasvukauden ja vihreääkin vihreämpi rikkaruohoton nurmimatto näyttää niin samettiselta. Oma piha ja sen onnistuminen ovat monelle viherpeukalolle tärkeitä asioita. Jokainenhan meistä määrittää itse pihansa hoitotason ja panoksensa siihen. Mutta en malta olla mainitsematta, että joskus olen ehkä itsekin mennyt tässä metsään ja kuvitelmat olleet hieman liian ruusuiset. Pihan pitää tuoda iloa, se on varmasti pihan tärkein tehtävä. Ja se mikä siellä pihassa tuo sitä iloa, onko se jokin yksittäinen asia tai pihan osa? Kukkapenkki, nurmikko, oleskelualue, paikka puun varjossa, pihan rikkaruohottomuus, onnistunut kasvin istutus, vesiaihe tai kivetys, asia voi olla mitä vaan. Kesäisin kitkemis hommani keskellä olen monesti miettinyt (siinä kun on aikaa miettiä) mikä on se minulle tärkein juttu, mistä nautin. Piha on kuitenkin sitä nauttimista varten eikä pelkkää puurtamista. Vaikka on se sitäkin välillä, ainakin täällä. Jos pitää yksi asia miettiä nimetä, niin varmaan se olisi kukka-alueet. Nautin, kun näen niissä kasvun, suunnittelun ja muutokset, joita olen omin käsin tehnyt. Muutin viime syksynä kukka-alueita mm. kasvien paikkoja ja istutin uusia, joten odotan innolla lumien sulamista ja sitä miltä ne ensi kasvukautena näyttävät. Tule kesä ja sula lumi pois! Haaveilujen keskellä tämä kainalossani oleva kaveri rupeaa haisemaan, joten vaipanvaihdolle mars ja moikka!



maanantai 21. maaliskuuta 2016

VIRVON VARVON & SYNTTÄRIHUMUA

Viikonloppu takana, onnellisesti. Lauantaina oli ääntä ja elämää astetta enemmän tässä talossa, 2-v syntymäpäivien merkeissä. Siinä samalla hoitui mummien ja ukin virpomisetkin. Eilinen päivä oleiltiin vaan kotosalla. Pötköteltiin aamusta rauhassa, vaikka ei saanut nukkua sitä klo 6 pidemmälle, ainahan voi pötkötellä :) kävin yksin lenkillä ja ulkoiltiin lasten kanssa, seikkailtiin metsässä ja avattiin leikkimökkikausi. Istutettiin viimeinkin (unohtuneet) rairuohot kasvamaan ja tein pientä multapurkkien päivitystä muutenkin ikkunalla. Ihanasta auringosta ei ainakaan viikonloppuna ollut puutetta! Ja paisteesta ollaan saatu nauttia tänäänkin. Aurinko paistaa ulkona ja mielessä. Sen siitä saa, kun ystävän luona kylättelee, hyvän mielen ja suun hymyyn ihan huomaamattaan. Kotimatkalla kurvasin kirpputorin kautta, josta vaatimattomasta löysin muovikassillisen lapsille vaatetta. Hyvä mieli ja hyvä päivä! Leivinuuni lämpiää ja kutsuu laittamaan iltaruokaa, mitähän tänään syötäisiin?


torstai 17. maaliskuuta 2016

KAKSI VUOTTA

Kaunis pieni ihminen Sä olet ainutlaatuinen. Mitä vastaan tuleekaan, toista sua ei milloinkaan.


Sinä täytät kaksi vuotta! Uskomatonta, että se pieni nyytti, jonka kaksi vuotta sitten sain ensimmäisen kerran syliini on kasvanut isoksi kikattavaksi pojaksi. Pojaksi, jolle koko maailma on seikkailu! Juhlasuunnittelut ovat käynnissä ja teemana ovat junat, niin kuin viikon ikäisen poikasen kuvissakin. Kakkureseptit on etsitty ja suolaiset herkut suunniteltu, näillä mennään kohti viikonloppua!

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

VIHREÄÄN VILLIINTYMINEN

Jokin aika sitten huutelin kaipaavani lisää viherkasveja ja nyt ne ovatkin lisääntyneet. Kevät muutenkin on multapurkkien pyöritystä tässä talossa, joten uudet kasvini sujahtivat hyvin paikoilleen. Toivottavasti saan pidettyä ne hengissä. Olen monesti todennut, että ulkokukat saan kasvamaan, kestämään ja kukkimaan, mutta sisäkukat ovatkin sitten asia erikseen. Anopin tuoma muurikello kuoliutui parissa viikossa, hups. Monessa multapurkissa itää jo ja lasten istuttama iltapalaomenansiemenkin näkyy kasvavan, katsotaan saadaanko se isommaksi kasvatettua.

Täällä ollaan hurmiossa paitsi kasvun ihmeistä, myös edelleen uudesta sängystä. Tämä ostos on ehkä paras ostos vuosiin! Hyvin alkanut viikko on tuonut myös hieman muutoksia arkeen ja yksi niistä on kuntoilun lisääminen. Toki liikkunut olen ennenkin, mutta selkäkipuisena olen päättänyt lisätä kierroksia, lenkkeilyn ja kuntosalin merkeissä. Eikä muutaman kilon painon pudotuskaan kesää kohti haittaisi. Joten mars lenkille ihanaan aurinkoiseen säähän. Tarkoitus on samalla kerätä pajunoksia virpomavitsoja varten eli askarteluakin tänään tiedossa.


Aurinkoista päivää sinulle!

lauantai 12. maaliskuuta 2016

HYVÄÄ HUOMENTA!

Pikainen moikkaus! Lomaviikko etenee aivan liian nopeaan. Ainakin yksi suunniteltu juttu on toteutunut, täällä nimittäin nukutaan hyvin uudessa sängyssä(miten hyvin se nyt lapsiperheessä voi onnistua). Sängystä nukkuminen ei ainakaan enää ole kiinni. Ikean reissu kannatti! Olimme netissä katsoneet jo valmiiksi Brimnes parisängyn säilytyslaatikoilla ja sängynpäädyllä, joten pieni jännitys mahassa kävelimme kauppaan, että onko sänky nyt semmoinen kuin kuvitelimme ja olihan se, onneksi. Sänky kärriin ja kotiin kasailemaan. Muutaman yön kokemuksella voin kertoa, että ollaan todella tyytyväisiä. Olo on ollut vähän kuin hotellissa nukkuisi. Patjojen valintakin osui nappiin. Säilytyslaatikot olivat yksi valintaan vaikuttava kriteeri, koska olemme karsineet yläkerrasta tietoisesti säilytyskalusteita pois, joten uudelle säilytystilalle oli tarvetta. Toinen kriteeri tuli mieheltä, sängyn pitää olla 180 cm leveä. Mahtuu välillä viereen tuleva kohta 2-vuotiaskin nukkumaan :) vai pitäisikö sanoa, että mahtuvat vanhemmat nukkumaan. Yksi seinä vaihtoi tällä viikolla makuuhuoneessamme väriä (ruskeasta harmaaksi) ja sitä himoitsemaani keltaista tapettia sinne ei ole ilmestynyt, vielä. Tekisi niin mieleni repiä tuo ruskea tapetti pois... Tässä teille muutama räpsy makuuhuoneestamme, hyvää huomenta ja mukavaa viikonlopun jatkoa! Nyt ruokaa laittamaan ja sitten ulkoilemaan, sukset odottavat.



sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

KOHTI KELTAISTA

Näen kaikkialla keltaista! Syytän tästä välillä pilkottavaa kevätaurinkoa, ehkä. Tämä väri on vaan sujahtanut tulla taloon ja tykkään niin paljon pienistä keltaisista jutuistani. Tänä aamuna tuijotin makuuhuoneemme ruskeaa koukeroista tapettia herätessäni, puoli kuusi. Juu meillä oli koko talo hereillä puoli kuusi, mies lähdössä töihin ja kaikki pojatkin pirteinä alakerrassa. Sairastelujaksosta johtuen pienimmän päiväunet nukkua vai eikö nukkua ja mihin aikaan heittää ihan häränpyllyä ja tämän vaikutus yöunen kestoon on ilmeinen. Onneksi kohta on kellonsiirto, mietin tänä aamuna. Mutta palatakseni siihen makuuhuoneemme tapettiin, jos olisin saanut tänä aamuna simsalabin siihen uuden tapetin, olisi se ollut jokin keltainen! Pitäisiköhän vielä nukkua muutaman yö ja miettiä uusiksi. Veikkaan, että remonttireiskani ei innosta hypi, jos idean keltaisesta tapetista hänelle esittelen. Eilen viimeksi puhuin yhden seinän maalaamisesta... Olisiko sitä heti aamusta pirteämpi, jos saisi tuijotella keltaista tapettia tuon ruskean sijaan?


Hyvää huomenta ja ihanaa sunnuntaita!



lauantai 5. maaliskuuta 2016

PELAKUU

Maaliskuu on minulle pelakuu, sillä siirrän pelargoniat varaston pimeydestä taloon sisälle valoon. Eilen esikoisen kanssa kannoimme ne sisälle, vaihdoimme mullat ja leikkasimme. Nämä kestokukkkani niin kuin esikoinen niistä mainitsi, ovat olleet vuosia jo ilahduttamassa kesäistä terassia. Talveksi nostan ne varaston hämärään, jossa ne yllättävän hyvin ovat talvehtineet. Ikkunoilla kasvaa jo basilikaa, minttua, chiliä, cayannea, herneenversoja ja pääsiäisheiniä :) tästä se lähtee, multapurkkirumba! Muutama viikko pitää vielä odottaa ja sitten pääsevät tomaattien ja paprikan siemenet multaan. Kirjaan joka kevät ylös mihin aikaan mitäkin istutan, niin on helppo arvioida seuraavan kevään istutusaikataulua. Viime keväänä en malttanut odottaa ja laitoin liian aikaisin mm. tomaatit ja kurkut kasvamaan ja taimet venyivät turhankin pitkiksi ennen kuin sain siirrettyä ne kasvihuoneeseen. Kevättä siis mielessä.

Täällä ollaan suurin piirtein toivuttu mahataudista. Voisin sanoa, että olen niin täynnä tätä tautia, viikon siivoilujen ja ainaisen pyykkäämisen jäljiltä. Silti positiivisella otteella täällä lomaa aloitellaan. Viikonlopun suunnitelmat laitettiin vaan uusiksi tämän taudin takia ja etukäteen ihanaksi tiedetty viikonloppu kylättely harmiksemme siirtyi toiseen ajankohtaan. Saa toipua pieninkin potilas rauhassa. Tulevalla viikolla tiedossa on kotihommia, ulkoaktivitetteejä, uimahallissa käyntiä, kylättelyjä ja Ikeassa pyörähdys, josta ajatuksena on hankkia uusi sänky. Sängyn jota olen pitkään suunnitellut, saa nähdä kunhan sen livenä näen, lähteekö se mukaan. Joka tapauksessa uusi sänky on tarpeen, sen kertoo jo selkäni. Enkä voi peitellä innostustani tästä Ikean reissusta, saattaahan sieltä vähän muutakin mukaan tarttua, ostoslista on nimittäin kolme sivuinen...

Kirjavinkkinä pelargonioista kiinnostuneille, kannatta tsekata kirja Intohimona pelargoniat. Mukavaa viikonloppua ja hyvää lomaa kenelle se on ajankohtaista!