expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

perjantai 29. huhtikuuta 2016

VAPPU ON VIRITETTY

Tänään on tämä talo siivottu, kakku paistettu, palju täytetty, pallot ja serpentiinit viritetty. Huomenna vietämme keskimmäisen pojan syntymäpäivää ja vappua hyvien ystävien kanssa juhlien. Toivon niin paljon, että tämä syömisissään hieman valikoiva lapsi pitäisi hänelle leipomastani kakusta. No ainakin muut herkut uppoavat satavarmasti, jos kakku aiheuttaa pettymyksen. Kovasti yritin kysellä millaista toivoisi, mutta suunnittelija keskittyi enemmän siihen koristelupuoleen kuin itse täytteasiaan siis siihen mikä tulee "maan päälle" eli kakun päälle tulevan sokerimassan päälle. "Maan alle" sai laittaa banaania, joten sitä siellä mm. näytteenä nyt jo on. Tein kakun koristelua vaille valmiiksi jo tänään, helpottaakseni huomista aamua.

Viime päivinä ovat lumet kadonneet ja ensimmäiset krookukset puhjenneet kukkaan. Ihana kevät! Sää tuntuu uskomattoman lämpimältä ja lasten pukeminen kokee riemun kiljahduksia vähenevien vaatekerroksien myötä. Tänään saimme seurata sorsapariskuntaa pihalammessa. Ulkona on valtava linnunlaulukonsertti! Monena iltana lasten nukahdettua olen hipisinyt ulos terassille kuuntelemaan luontoa. Ja niin taidan tehdä nytkin. Sitten hieman vielä valmisteluja huomiselle. Oikein hyvää vappua sinulle!


sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

DIY AMPPELI

Aikaa rientää ja tietokoneella vietetty aika on ollut minimissään tällä viikolla. Täällä ollaan pullotettu sima, väkerretty narusta amppeleita, bongattu lintuja, tyhjennetty kasvihuonetta sinne säilötyistä kesäkalusteista, päivitetty terasseja kesäisempään ilmeeseen ja tehty kaappien tyhjennys viemällä kassikaupassa tavaraa mökille. Loppu viikkoani on hieman hidastanut yksikätisyys ja on muuten yllättävän vaikeaa yrittää selviytyä yhdellä kädellä. Onneksi tänään alkaa jo olo normalisoitua ja saan vaatteet päälleni ja tukankin ponnarille. Pari päivää sai isäntä hoidella kotihommat ja vaimon pukemisenkin. Hurjaa miten ranne voi kipeytyä niin, ettei koko kättä pysty käyttämään. Tein simasta yli jääneestä sitruunasta sitruunakakun, pitkästä aikaa. Muistan taas miksi pidän tästä herkusta. Ohje oli varmaan eri kuin viime kerralla, mutta hyvää tuli.

Amppelit tein ihan netistä löytämäni ohjeen perusteella. Yhden kukat laitoin jokin aika sitten varastosta löytyneeseen vanhaan simpukka amppeliin ja vähän ajan päästä tuli tarve toiselle amppelille. Maalta kauppaan on matkaa ja yksi ilta etsin netistä muutaman ohjeen ja niitäpä syntyi sitten ihan narusta itse tehden. Helppoa kuin mikä! Ainakin näillä yksinkertaisilla ohjeilla, mutta kelpaavat minulle. Kokeile sinäkin!



sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

IHANA VALO ja kirjavinkki

Ei niitä säätiedotuksen lupaamia lumisateita ole näkynyt, onneksi, vaan aurinko on hellinyt meitä tänä viikonloppuna. Ihana aurinko! Aamusta haravoin vähän pihaa, niitä lumesta vapautuneita alueita mitä nyt talon ympärille on ilmestynyt. Siivosin terassia ja pelattiin sulkapalloa lasten kanssa. Tai no voiko sitä nyt pelaamiseksi sanoa, mutta heiluteltiin mailoista talven pölyt pois. Kesälelut ja pelivehkeet alkavat kantautua varastosta ulos kovaa vauhtia. Päivän kruunasi ehdottomasti ihana retrolamppu, joka muutti meille. Yksi etsitty juttu taas lisää tässä kodissa, joka tuotiin vielä melkein kotiin asti. Olen monesti sanonut, kun saan jotain päähäni, on minun vaikeaa se unohtaa / olla hankkimatta / toteuttaa ja tässä taas yksi todiste siitä. Lamppu sujahti olohuoneeseen huomaamatta!



Ulkona olisi voinut viettää vaikka koko päivän, mutta on yksi kipeä lapsi talossa, joten sisällä meni loppu päivä. Järjestelin paikkoja lasten leikkiessä ja poika kyseli miksi äiti pyörii ympyrää, vie ja tuo tavaroita, pyykkejä, astioita, pesin pari ikkunaakin. Pojan mielestä meillä on ihan siistiä. Voihan se tässäkin asiassa miehen ja naisen näkökulma olla erilainen...  Murrrrr sanon minä, vaikken sitä murinaa uskaltanut suustani ulos laskea. Pitäisiköhän ikkunanpesu vehkeet antaa tälle miehenalulle itselleen käteen vai ostaa hänelle silmälasit? Kyllä tämä liikkumiseni näkyy, ikkunoissa (tai osassa niissä) on paljon paljon vähemmän sormenjälkiä, kuolaa ynnä muuta tämän päivän jälkeen. Toki eihän ne lapsia haittaa millään lailla, mutta joskus on aika pestä jotain muistoja pois, ikkunoistakin. Mielessäni mietin, että ainakin näytän esimerkkiä miten kotia huolletaan ja salaa toivon, että tästä äidin opetuksesta ja yhdessä tekemisestä olisi joskus tulevaisuudessa heille hyötyä ja ottaisivat oppia.

Alla siivoukseen liittyvä kirjavinkki vielä teille. En muista missä näin jokin aika sitten mainoksen tästä siivouskirjasta. Se jäi kummittelemaan mieleeni ja pakko oli kirja etsiä kirjastosta ja lukaista. En ehkä ihan huimaa järistystä kirjaa lukiessani kokenut, mutta fiksuja vinkkejä ja asioita kirja kyllä sisältää. Suosittelen! Kirjassa pohditaan miksi koti ei pysy järjestyksessä, miten heittää ylimääräistä tavaraa pois ja miten järjestää tavarat ja vielä inspiroitua siitä.

"Oletko koskaan järjestellyt paikkoja vimmatusti ja sitten aivan liian pian huomannut, että kotisi tai työtilasi on taas sekaisin? KonMari-menetelmä on mutkaton, fiksu ja toimiva tapa päästä eroon sekasotkusta ja epäjärjestyksestä. Aloita heittämällä tavaraa pois. Järjestä seuraavaksi tilasi täydellisen perusteellisesti ja yhtäjaksoisesti. Jos noudatat tätä strategiaa, et enää koskaan palaa epäjärjestykseen." KonMari siivouksen elämänmullistava taika, Marie Kondo




Hyvää sunnuntaita!


keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

LEGOTAIDETTA

Maalailtiin sormiväreillä ja legoilla, syntyi vähän erilaista taidetta. Legoilla voi tehdä siis muutakin kuin leikkiä :) meinasin jokin päivä kokeilla tätä samaa menetelmää kankaalle kangasväreillä painaen. Kokeillaan toimiiko lego leimasimena myös kankaalle. Viime päivinä lumet ovat saaneet kyytiä, kiitos auringon. Terassilta sulivat eilen viimeisetkin lumet, mutta pihalla riittää vielä sulateltavaa. Muutaman kukka-alueen päältä loin lapiolla lumet pois, kun en malttanut odottaa, jo sieltä jotain näyttää nousevan. 



Nyt päiväkahvia kiehumaan ja ikkunan pesuun! Mukavaa päivää!

maanantai 11. huhtikuuta 2016

SYNTTÄRISUUNNITELMIA ja vähän muutakin...

Viikonloppuna aloitimme suunnittelemaan tämän vuoden viimoisia lastensynttäreitä, joiden ajankohta on vappuna. Eihän siihen enää montaa viikkoa ole... Silloin saamme synttärivieraita sekä yövieraita talon täyteen, joten tarjottavien suunnittelut jo käynnissä. Mitä tarjotaan päivällä ja mitä illalla. Synttärisankari on jo toiveensa kakusta esittänyt, joten siinäpä sitä on äidillä toteuttamista. Vappuna olisi tarkoitus (viimeistään) avata grillauskausi ja illalla tarjotavat ruuat saavat olla sen mukaisia. Synttärien teemakaan ei jääne epäselväksi näistä Pinterestistä kerättyistä ideakuvista.


Viikonloppu hujahti kotituohuissa. Viimein alkaa näyttää siltä, että lumetkin sulavat, jee! Kyllä sitä vielä riittää, mutta nautin jokaisesta sulasta kohdasta pihalla. Eilen kaivelin jo haravan ja kottikärryt esille. Terassikin jo melkein lumeton, kohta päästään laittamaan se kesäkuntoon ja jatkamaan ulkosaunan rakentamista. Saunaa olen paljon päässäni miettinyt, terassi suunnitelma, ikkunat,  ovet, väliseinämateriaali, lauteet, lattian väri, kaiteet, paljun paikka, rappuset... Paljon mietittävää tiedossa. Ei se auta kuin kaivaa kynä ja paperia esille ja ruveta luonnostelemaan. Ihanaa maanantaita sinulle! 

perjantai 8. huhtikuuta 2016

PERJANTAIPÄIVÄÄ!

Siinä se tämäkin päivä mennä porskutti, vaikka aamulla tuntui, ettei tästä taida mitään tulla. Taistelu eteisessä aiheesta kumikengät ynnä muuta heti aamusta. Mutta siitä se sitten lähti ja osa lähti kumpparit jalassa ulos ja osa ei. Siivouspäihän se oli, niin liekkö tympiny homman aloittaminen jo valmiiksi. Ruokailutilassa pöytä pyörähti toisin päin ja vanhan puusohvan, joka toimi toisena penkkinä vetäisin terassille. Ihan niin kuin siellä vielä kesäpetiä tarvitsisi, mutta ompahan jo valmiina odottamassa kelien lämpiämistä. Maalisutikin vähän heilahti, joten sentään jotain sain aikaiseksi pikasiivouksen lisäksi. Maalasin vanhan tv-tason kannen, kun se oli niin huonossa kunnossa ja kesäkukkien siemeniä sujahti moneen moneen ruukkuun. Alkaa ituhyllyt täyttyä! Nuo Ikean metallihyllyt ovat olleet kyllä loistavat kasvatus hommelissa. Talven ne ovat varastossa ja keväisin pääsevät sisälle ruokailutilan ikkunoiden eteen taimien alle. Tänään mietin miksi sitä ei voi välillä vaan olla? Itsellä on se paha (vai hyvä?) tapa, että jotain pitää touhottaa koko ajan. Vaikka toisaalta osaan minä ollakin, mutta mutta... Aina löytyy jotain puuhasteltavaa :) Lupasin perheelle jotain hyvää iltaruokaa, joten nyt lähden puuhastelemaan sitten sitä. Mukavaa viikonloppua!


maanantai 4. huhtikuuta 2016

MIUN ARTEKIT

Olen jo pitkään miettinyt uusia baarijakkarat keittiöön, mutta se oli sitten joskun kun raskin listalla. Olin suunnitellut toisia tuoleja, mutta kun eteeni tuli käytetyt Artekin korkeammat tuolit, niin ne sitten muutti meille. Pieni, mutta raikas uudistus!


Pääsiäiskoristeet ovat hyppineet jo aikaa sitten laatikkoon ja laatikko varastoon. Jotenkin on vaan tökkinyt kaikki, tajusin viikonloppuna etten ole käynyt tietokoneellakaan moneen moneen päivään. Ja empä kyllä ole mistään paitsi jäänyt. Joskus tuntuu, että aikaa menee hukkaan tässä koneella istuessa. Pieni netittömyys tekee hyvää! Liikkumaan en edelleenkään ole kunnolla päässyt, mutta ulkoiltu ollaan lasten kanssa. Lumet sulavat hyvällä vauhdilla ja mikä parasta ollaan päästy hiekkakasalle leikkimään ja polkupyöriäkin jo testaamaan. Ihana kevät, jotenkin se tuoksuu jo ulkona!