expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

NORSUJEN ALLA NUKUTTAA

Täällä huoneiden vaihdon jälkeen ovat lapset nukkuneet todella hyvin. Ei voi kun intoilla ja toivoa, että asia pysyy näin. Esikoinen muutti jokin aika sitten lastenhuoneesta vierashuoneeseen, josta pikku hiljaa muokkaamme hänelle koululaisen huoneen (seinämaali edelleen päättämättä) ja pienin poika muutti meidän aikuisten makuuhuoneesta kimppahuoneeseen keskimmäisen poikasen kanssa. Kerran yössä ehkä kuuluu jotain pikku poikien huoneen suunnasta, mutta viime yönäkään ei pihaustakaan ennen aamu kuutta. Ainoastaan neljän aikaan avonaisesta ikkunasta sisälle tiensä löytänyt ampiainen herätti minut surinallaan. 


Tilasin pienemmille lapsille pitkään suunnittelemani Finlaysonin elefantti pussilakanat. Ne ovat kyllä ihanat. Meillä kun ei edelleenkään ole käytössä päiväpeittoja lastenhuoneessa, niin on ihanaa, että lakanat itsessään ovat katseenkestävät ja kauniit. Esikoinen sai uuteen huoneeseensa Marimekon lakanat, jotta tasapuolisuuden nimissä kaikilla on uudet petivaatteet missä nukkua. 



Lämpöä tuntuu riittävän ja eilen laitoinkin kasvihuoneen kuntoon. Talossa sisällä ikkunat tuntuvat yllättävän avarilta, kun taimimäärä muutti pois. Tai no vielä sisällä on muutamia taimia hieman kasvamassa, mutta suurin osa lähti ulos eilen. Tästä asiasta seuraa ikkunanpesu, mutta ei tänään, ei huvita. Taidetaan lähteä pihalle ihmettelemään mitähän siellä jaksaisi touhuta. Viime viikonloppuna toteutin viimein hiekkalaatikon siirron leikkimökin yhteyteen ja rajauksen tein luonnonkivillä. Nyt kelpaa leikkiä! Kiva muutenkin, että lasten kaikki kiikut, leikkimökki, maja, hiekkalaatikko jne ovat samalla suunnalla pihalla, leikkipihalla, jos tämä piha ei enää tästä kauheasti muuttuisi... 
Aurinkoa päivääsi!

perjantai 20. toukokuuta 2016

PÄIVÄ PUSSISSA

Käytän lahjapusseja ja muita paperipusseja aina hyödykseni milloin missäkin. Niihin on kätevä pakata vyöt, huivit, ompelulangat jne ja ovathan ne kauniitakin, eikö? Tänään innostuin tekemään itse ja taittelemaan muutamia pieniä pussukoita säilytysjutuiksi. Kuvien ensimmäinen paperi on Marimekon lahjapaperia ja toinen paperi on esikoisen itsensä tekemää ja siihen oli kääritty äitienpäivälahjani. En halunnut hukata vaivalla tehtyä paperia, vaan se pääsi uusiokäyttöön pareripusseiksi. Tekeminen on helppoa, kun taittelee paperin jonkin laatikon päälle. Eli etsi sen kokoinen laatikko minkä kokoisen pussin haluat tehdä ja taittele paperi siihen päälle vähän niin kuin pakettia tekisit ja liimaa taitokset kiinni. Murolaatikoista jne saa kätevästi muuten fiksattua sopivan kokoisia lootia, jos ei satu valmiina olemaan.




Tänään totesin, etten jaksa lenkille tai kuntosalille enää paljoa vaivautua, kun pihalla touhuan. Toki sen oman ajan vuoksi voisi tietysti mennäkin, pihalla kun touhuajia aina riittää...  Raivasin tänään metsässä miehen kaatamia risuja tai no osa oli käsivarren paksuisia pieniä puita sekä lapioin ja kärräsin multaa. Hikihän siinä tuli! Pojat ovat innostuneet majansa lisäksi leikkimään majan takana metsässä, niin sitä metsää ollaan vähän raivattu, jotta sinne sekaan mahtuisi kävelemään. Tänäänkin yksi lapsi rämpi purossa kengät märkänä ja toinen jäi housuistaan puunoksaan kiinni. Ompahan seikkailtavaa! Huominen säätiedotus lupaa vesisadetta, joka kyllä tulee tarpeeseen. Kasvit huutavat suorastaan vettä ja tämä siitepölyn määrä alkaisi jo riittämään. Huomenna voinkin keskittyä sisähommiin. Kävin tänään maalikaupasta maalinsävy vaihtoehtoja esikoisen huoneen  yhteen seinään, joten jospa huomenna pääsisi yhteisymmärrykseen seinän väristä. Lisäksi majankin väri on vielä päättämättä ja yhtä jos toista ommeltavaa odottaa tuolla yläkerrassa tekijäänsä. Nyt taimien siirto kuistilta yöksi sisälle ja iltatouhuille lasten kanssa. Oikein mukavaa viikoloppua!




tiistai 17. toukokuuta 2016

TAULUJA LAHJAPAPERISTA

Olen hieman hurahtanut kehyksiin ja niissä vaihtuviin kuviin, tulosteisiin ja lasten tekemään taiteeseen. Muutamaan kehykseen meillä on eksynyt myös lahjapaperia. Edullisia ja helppoja tauluja! Kehyksiä on viimeisen puolen vuoden aikana tupsahdellut tulla taloon aika paljon. Valokuvat ovat kokoontuneet yhdelle seinälle portaikkoon valokuvahyllyille ja muualla kehyksissä on pääosin jotain muuta kuin valokuvia. Olen aina valokuvannut paljon ja luontevasti kuvia on aina ollut paljon myös esillä.




Täällä ollaan muutettu, nimittäin esikoinen, tuleva koululainen muutti lastenhuoneesta vierashuoneeseen. Löysimme hänelle käytettynä juuri sen sängyn mitä olimme menossa kesälomalla Ikeasta ostamaan, joten huonejärjestelyt lähtivät muutokseen hieman ennakkoon. Pienemmät pojat pääsivät muutoksen seurauksena kimppahuoneeseen ja meidän aikuisten makkarissa ei nuku enää ketään muita kuin me, ompa hieman outoa! Muutama yö takana ja hyvin on mennyt, mitä nyt viime yönä yksi lapsi tippui sängystä ja keskimmäistä vähän pelotti, kun ei ole enää isoveli turvana. Mutta ylennys kerrossängyn yläpetiin on ollut hänelle mieleinen, pikkuveljen vallatessa alapedin.




Tänään olen fiilistellyt puhtaan kodin lisäksi tuomen tuoksua, oksista lähtee valloittava tuoksu terassilla. Iltaan kuuluu myös esikoisen kevätjuhla, joten hop hop ruoka massuun ja juhlaan! Aurinkoista iltaa sinulle!


perjantai 13. toukokuuta 2016

MAJAN RAKENNUS VIETTI

Se olisi taas viikonloppu aluillaan. Hieman erilainen viikko ollut miehen lomaillessa ja ollaankin saatu ulkosaunaa hyvin eteen päin. Kyllä siellä loppu kesästä saunotaan! Alkaa tila hahmottua ja pääsee loppuja materiaaleja miettimään todenteolla. Piha-alueen saunan edestä haluan vielä myllätä täysin. Miehelle siitä ideani esitin ja paperilla sitä luonnostelin. Kyllä se vielä jonkun sortin kaivinkoneen tälle tontille tuopi, mutta saapahan sitten (toivon mukaan) kerralla mieleisekseen. Maalla kun asutaan, niin tämä pihapiiri vaan laajenee ja laajenee joka kesä. Kukka-alueita en tee yhtään lisää, sen päätin jo ennen lumien sulamista ja siinä päätöksessä pysyn. Keskityn ihmettelemään viime kesänä tekemääni uutta aluetta ja entisten alueiden mylläyksiä, kyllä sieltä jo jotain vihreää nousee. 


Viikko on vierähtänyt ulkona, sisällä vaan pakolliset askareet hoitaen. Tänään aloitettiin poikien kanssa rakentamaan heille majaa metsään. Heidän omilla piirrustuksilla :) aika hauskaa! Saa nähdä millainen siitä sitten tulee kuhan valmistuu. Varmaan viikonlopun aikana saadaan se melkoisen pitkälle rakennettua, sitten maalikauppaan vierailemaan. Kuhan pojat saavat päätettyä seinien värin... Todella hauskaa nähdä sitä innostusta heidän silmissään, kun tehdään majaa ja kun tehdään ihan oikea maja. Lattia ja seinät laudasta ja kattokin jostain materiaalista mitä sattuu tontilta löytymään. Jos ei peltiä niin sitten umpilaudoituksen päälle virittelen vaikka pressun. Eli ihka oikea pikku talo kuistilla. Onhan heillä jo pieni leikkimökki, mutta se on vähän turhankin pieni, joten nyt tehdään sitten vähän isompi. Aika vahvasti tärykalvoilla paloi kuva kolmesta pojasta, jotka kaikki vasarat heiluen istuivat oman mökkinsä rakennuskella, huoh! Hyvää vastapainoa näille uhmaikäisten kohtauksille... 


Oikein renteuttavaa viikonloppua! Täällä odotellaan illan saunaa lastenleffaa katsoen ja veikkaan, että sen jälkeen yksi jos toinenkin on valmista yöunilleen. Raitis ilma ja touhuaminen pihalla ovat tehneet tehtävänsä!

maanantai 9. toukokuuta 2016

ÄITIENPÄIVÄN AIKAA

Täällä ollaan niin kesäfiiliksissä! On lämmintä ja mieskin lomailee, tuntuu siis ihan kesältä. Saatiin niin mökillä kuin kotonakin ulkohommat käyntiin viikonlopun aikana. Lämpöä tuntuu tosiaan riittävän ja olenkin hyödyntänyt sitä maalaamalla. Ihan vaan pikkuisen piti parannella huonoja maalipintoja mökkisaunalla ja sittenpä olikin jo yhdet kaiteet maalattu kokonaan uudelleen. Kotona kasvilavat saivat siemenensä ja taimia olen kyydinnyt jo ulkoilemaan monena päivänä. Äitienpäivä hujahti osittain touhutessa työrukkaset kädessä ja osittain juhliessa mekko päällä. Eilen oli se aamu vuodesta jolloin minä sain nukkua, syödä aamupalaa sängyssä ja avata monta pienten kätösten tekemää lahjaa. Mieheltä luulin saavani äitienpäivälahjaksi trimmerin, joka nökötti odottavasti autokatoksessa. Odottelin vaan milloin siihen ilmestyy lahjaruusuke päälle, mutta hän yllättikin lahjakortilla ja ruusuilla. Trimmeri oli siis extraa :) Ihana ja lämmin äitienpäivä jäi muistoihin.

Hyvä ilma aiheuttaa sen, ettei meinaa malttaa sisällä olla ollenkaan. Sisällä eläminen jäänyt todella vähälle. No ehtiihän sitä sadepäivinäkin tai tälleen ilta/yö aikaan tietokoneella käymään... Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!





tiistai 3. toukokuuta 2016

OI IHANA TOUKOKUU!

Vappu on vietetty hyvissä tunnelmissa. Vaikka jännitystä loi perjantai iltana yhden lapsen mahatauti, josta ei lauantaina ollut sitten tietoakaan. Mutta ikävä kyllä sunnuntai iltana ja seuraavana yönä taas oli. Huh, siitä selvittiin ja nyt hyvillä mielin kohti niin ihanaa toukokuuta. Tuleva kuukausi tarjoaa minulle paljon mukavia asioita mm. kasvien ja siementen istutusta, kasvihuoneen laittoa, paljon paljon pihatöitä, ulkosaunan rakentamista, mökkeilyä... Eilisen makailun jälkeen pystyssä oleminenkin tuntuu juhlalta ja tänään ollaankin ulkoiltu kasvihuonetta siivoten ja trampoliinilla hyppien. Kohta taas uudelleen ulkoilemaan. Onneksi saimme lapsen syntymäpäivät lauantaina vietettyä ja sankari sai haluamansa angryt kemut. Nyt tuntuu, että kevät tulee todenteolla, ulkona on niin lämmintä. Nautitaan siitä!