expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

lauantai 5. maaliskuuta 2016

PELAKUU

Maaliskuu on minulle pelakuu, sillä siirrän pelargoniat varaston pimeydestä taloon sisälle valoon. Eilen esikoisen kanssa kannoimme ne sisälle, vaihdoimme mullat ja leikkasimme. Nämä kestokukkkani niin kuin esikoinen niistä mainitsi, ovat olleet vuosia jo ilahduttamassa kesäistä terassia. Talveksi nostan ne varaston hämärään, jossa ne yllättävän hyvin ovat talvehtineet. Ikkunoilla kasvaa jo basilikaa, minttua, chiliä, cayannea, herneenversoja ja pääsiäisheiniä :) tästä se lähtee, multapurkkirumba! Muutama viikko pitää vielä odottaa ja sitten pääsevät tomaattien ja paprikan siemenet multaan. Kirjaan joka kevät ylös mihin aikaan mitäkin istutan, niin on helppo arvioida seuraavan kevään istutusaikataulua. Viime keväänä en malttanut odottaa ja laitoin liian aikaisin mm. tomaatit ja kurkut kasvamaan ja taimet venyivät turhankin pitkiksi ennen kuin sain siirrettyä ne kasvihuoneeseen. Kevättä siis mielessä.

Täällä ollaan suurin piirtein toivuttu mahataudista. Voisin sanoa, että olen niin täynnä tätä tautia, viikon siivoilujen ja ainaisen pyykkäämisen jäljiltä. Silti positiivisella otteella täällä lomaa aloitellaan. Viikonlopun suunnitelmat laitettiin vaan uusiksi tämän taudin takia ja etukäteen ihanaksi tiedetty viikonloppu kylättely harmiksemme siirtyi toiseen ajankohtaan. Saa toipua pieninkin potilas rauhassa. Tulevalla viikolla tiedossa on kotihommia, ulkoaktivitetteejä, uimahallissa käyntiä, kylättelyjä ja Ikeassa pyörähdys, josta ajatuksena on hankkia uusi sänky. Sängyn jota olen pitkään suunnitellut, saa nähdä kunhan sen livenä näen, lähteekö se mukaan. Joka tapauksessa uusi sänky on tarpeen, sen kertoo jo selkäni. Enkä voi peitellä innostustani tästä Ikean reissusta, saattaahan sieltä vähän muutakin mukaan tarttua, ostoslista on nimittäin kolme sivuinen...

Kirjavinkkinä pelargonioista kiinnostuneille, kannatta tsekata kirja Intohimona pelargoniat. Mukavaa viikonloppua ja hyvää lomaa kenelle se on ajankohtaista!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti