expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

IHANA VALO ja kirjavinkki

Ei niitä säätiedotuksen lupaamia lumisateita ole näkynyt, onneksi, vaan aurinko on hellinyt meitä tänä viikonloppuna. Ihana aurinko! Aamusta haravoin vähän pihaa, niitä lumesta vapautuneita alueita mitä nyt talon ympärille on ilmestynyt. Siivosin terassia ja pelattiin sulkapalloa lasten kanssa. Tai no voiko sitä nyt pelaamiseksi sanoa, mutta heiluteltiin mailoista talven pölyt pois. Kesälelut ja pelivehkeet alkavat kantautua varastosta ulos kovaa vauhtia. Päivän kruunasi ehdottomasti ihana retrolamppu, joka muutti meille. Yksi etsitty juttu taas lisää tässä kodissa, joka tuotiin vielä melkein kotiin asti. Olen monesti sanonut, kun saan jotain päähäni, on minun vaikeaa se unohtaa / olla hankkimatta / toteuttaa ja tässä taas yksi todiste siitä. Lamppu sujahti olohuoneeseen huomaamatta!Ulkona olisi voinut viettää vaikka koko päivän, mutta on yksi kipeä lapsi talossa, joten sisällä meni loppu päivä. Järjestelin paikkoja lasten leikkiessä ja poika kyseli miksi äiti pyörii ympyrää, vie ja tuo tavaroita, pyykkejä, astioita, pesin pari ikkunaakin. Pojan mielestä meillä on ihan siistiä. Voihan se tässäkin asiassa miehen ja naisen näkökulma olla erilainen...  Murrrrr sanon minä, vaikken sitä murinaa uskaltanut suustani ulos laskea. Pitäisiköhän ikkunanpesu vehkeet antaa tälle miehenalulle itselleen käteen vai ostaa hänelle silmälasit? Kyllä tämä liikkumiseni näkyy, ikkunoissa (tai osassa niissä) on paljon paljon vähemmän sormenjälkiä, kuolaa ynnä muuta tämän päivän jälkeen. Toki eihän ne lapsia haittaa millään lailla, mutta joskus on aika pestä jotain muistoja pois, ikkunoistakin. Mielessäni mietin, että ainakin näytän esimerkkiä miten kotia huolletaan ja salaa toivon, että tästä äidin opetuksesta ja yhdessä tekemisestä olisi joskus tulevaisuudessa heille hyötyä ja ottaisivat oppia.

Alla siivoukseen liittyvä kirjavinkki vielä teille. En muista missä näin jokin aika sitten mainoksen tästä siivouskirjasta. Se jäi kummittelemaan mieleeni ja pakko oli kirja etsiä kirjastosta ja lukaista. En ehkä ihan huimaa järistystä kirjaa lukiessani kokenut, mutta fiksuja vinkkejä ja asioita kirja kyllä sisältää. Suosittelen! Kirjassa pohditaan miksi koti ei pysy järjestyksessä, miten heittää ylimääräistä tavaraa pois ja miten järjestää tavarat ja vielä inspiroitua siitä.

"Oletko koskaan järjestellyt paikkoja vimmatusti ja sitten aivan liian pian huomannut, että kotisi tai työtilasi on taas sekaisin? KonMari-menetelmä on mutkaton, fiksu ja toimiva tapa päästä eroon sekasotkusta ja epäjärjestyksestä. Aloita heittämällä tavaraa pois. Järjestä seuraavaksi tilasi täydellisen perusteellisesti ja yhtäjaksoisesti. Jos noudatat tätä strategiaa, et enää koskaan palaa epäjärjestykseen." KonMari siivouksen elämänmullistava taika, Marie Kondo
Hyvää sunnuntaita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti