expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

KALKKIMAALIA PINTAAN; MUSTAA, KELTAISTA JA VIHREÄÄ

Täällä on hyvin totuttu lomalaisen rytmiin. Kaksi viikkoa ollaan eletty periaatteessa ilman kelloa. Huomenna pitää vissiin kello laittaa pirisemään, kun kaksi isointa poikaa suuntaa päiväleirille. Sää suosii ja sadepäiviä on ollut turha odottaa. Suunnittelin nimittäin, että loman ensimmäisenä sadepäivänä siivoan vaatehuoneen. Taitaa jäädä siivoamatta..

Jokin aika sitten maalasin kalkkimaaleilla pitkästä aikaa. Testasin Vintro Luxury Paint kalkkimaaleja. Hyviä maaleja, paljon pikmenttiä! Maalit olivat todella paksua tavaraa ja laimensin niitä hieman vedellä. Maalailujeni myötä lastenhuoneet kokivat muutoksia. Huonejakoa pohdimme pitkään miten sijoittaa kolme poikaa kahteen huoneeseen, kunnes ratkaisimme asian niin, että isoimmat saivat molemmat omat huoneet ja kuopuksen sänky löysi paikkansa yläkerran aulasta, joka on muuten ihan makuuhuoneen kokoinen tila. Näin hänkin sai ns. oman huoneen. Tämä ratkaisu on osoittautunut todella toimivaksi!

Herra 7 veen petinä toimiva laveri sai mustan maalin pintaansa. Laveri on levitettävä, joten kaverikylättelyt on helppo toteuttaa. Laveri oli valkoinen, mutta jotenkin pojan huoneessa kaikkien kalusteiden ollessa valkoisia halusin sinne jotain muutakin väriä. Laverin aluslaatikon maalasin keltaisella.
Pienimmän pojan sänky, tämä serkkuni navetan vintiltä löytynyt, oli juuri semmoinen kuin etsinkin ja 4 vuotias on ollut silmin nähden onnellinen omasta uudesta pedistään sekä omasta tilastaan. Oma huone voi olla kova juttu! Sängyn sävyn poika valitsi itse. Sänky oli valmiiksi jo vihreä (ja vihreän hän myös tahtoi) ja tällä kalkkimaali sarjalla sattui olemaan sopiva sävy. Väri ei kauheasti alkuperäisestään siis muuttunut, mutta päätin maalata kuitenkin piiloon kolhut ja muut sängyssä olevat kauneusvirheet. Tämä sänky sai alleen myös keltaisen lelulaatikon. 

Kuopukselle paikallisesta Kontista ostamani pieni lipasto oli vielä maalia vailla, mutta en enää raskinut maalikauppaan lähteä vaan sekoitin siihen maalin keltaisesta ja vihreästä. Maalista tuli vaaleanvihreä, kesäinen!Maalari vielä pohtii muutaman penkin ja tuolin maalaamista... Tähän hommaan tulee vähän himo :)

 Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti