expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

lauantai 19. syyskuuta 2015

Pihalta pataan

Alkaa olla kasvihuoneen ja kasvilavojen tyhjennyksen hetki käsillä. Ihan niin paljon satoa en tänä vuonna saanut, kuin toivon, mutta monet pinaattiletut sai omista pinaateista tehdä ja paljon katosi porkkanoita sekä herneitä suoraan penkistä parempiin suihin. Viljelyn mottona minulla onkin saada pöytään tuoretta omalta pihalta. Tänään tein ison kattilallisen nakkikeittoa, jonka tarpeista suuren osan sain noutaa kasvilavoilta. Sadonkorjuu meni pojilla hernesodaksi, mutta siinäpähän äänijänteitään testasivat. Välillä en tiedä itkeä vai nauraa tämän ainaisen uhmaiän kanssa. Uhmaikä jatkuu varmaan täysi-ikäisyyteen saakka, joten vielä on vuosia jäljellä.

Tänne sitä ääntä ja mekkalaa onneksi mahtuu. Olen onnellinen voidassamme asua maalla ja kasvattaa itse jotain syömiseksi kelpaavaa. Vaikka välillä syödään tyyliin mitä kiinni saadaa (eli valmisuokaa) koen olevani elementissäni saadessani tehdä perheelle ns. normaalia kotiruokaa. Huomaan tässäkin asiassa toistavani kotoa äidiltäni opittuja asioita niin ruuan valmistuksessa kuin määrässäkin. Meillä on tapana aina tehdä ruokaa, jotta varmasti riittää eli aina reilusti. Nakkikeittoakin syödään muuten useampi päivä, se verran iso kattilallinen sitä tuli. Haettiin vielä kanalasta munat ja tekastiin pannari välipalalle, mums!


Yrttejä siirsin sisälle jo yksi päivä, kasvakoot keittiön ikkunalle minkä aikaa kasvavat ja heivaan sitten pois. Meilkeinhän nuo vanhoissa kattiloissa olevat yrtit menevät viherkasveista :) Kun suurimman osan oikeista viherkasveista olen saanut tapettua, että semmoinen viherpeukalo sisäkukkien kanssa. Pitää kasvihuoneesta hakea vielä chili- ja cayanneruukut sisälle satoaan kypsyttelemään. Yhyy lämmin aika loppuu kesken, tomaatteja on raakoina niin paljon! Muuten tämä päivä sisälsi hieman askartelua lasten kanssa ja tekeleet ovatkin nyt kuivumassa. Pihalta kerätyt puiden lehdet odottavat myös askarteluhetkeä. Mitähän niistä tänä vuonna värkkäisi? Pienin poika unilla, joten taitaa olla meillä pelihetki isompien kanssa edessä, abc peli kutsuu. 

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti