expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Matkailuautoiluintoilua

Pakostikin ajatuksiini hiipii tuleva matkailuauto reissumme. Ja tänään aloinkin todenteolla miettimään kaikkea käytännönasioita autossa elämisessä. Kokemusta matkailuautoilusta meillä ei ennestään ole, mutta nyt on rohkeasti auto varattu sekä keulan suunta päätetty. Onko matka rentoutumismatka vai jonkun sortin stressitesti?

Suunnitelmissa on mennä ns. fiilispohjalla, toki olemme muutaman käyntikohteen päättäneet ja yksi niistä on tänään ovensa avannut Naantalin Muumimaailma. Joka on aikasta toivottu kohde perheen pienimmillä. Muuten matkan taitamme lasten ehdoilla ja rajallisen ajan puitteissa. Mitä kaikkea ehdimme vaan ajella, nähdä ja kokea. Muutaman päivän ovat jo muumilaulut päässä soineet, joten olen  tunnelmassa mukana!


En ole ikinä edes käynyt matkailuautossa, joten uteliaisuuteni on valtava kuhan auto pihaan pärähtää. Tavaraa viidelle hengelle kasautuu pakostikin sanoisinko kaunistellen, että melkoisesti. Lista tavaroista roikkuu jääkaapinovessa muistuttamassa, ettei mitään hyvin oleellista unohtuisi. Jokainen lapsiperheessä tietää, että unikaverin tai vastaavan unohtaminen on jonkun sortin katastrofi jo ensimmäisenä iltana. Saatikka kun niitä iltoja tulee monta... Kaivelin kaappeja, laatikoita ja koreja etsien pojille touhuttavaa matkalle. Mitään isokokoista ei viitsi mukaan ottaa, joten kaikki pienet muistipelit ja vastaavat pääsevät mukaan. Lisäksi muutama puuhakirja, väritys  ja piirrustus tarvikkeet, leluja, legoja ja lastenelokuviakin pakataan reppuun.

Ajatus autolla matkaamisesta on leppoisa. Voi syödä, juoda ja nukkua melkeimpä missä vaan. Ja uskon löytävämme myös mukavia leirintäalueita matkamme varrelta. Voimme pysähdellä mielenkiintoisissa paikoissa ja muuttaa suunnitelmaa, jos haluamme, eikä tarvitse etsiä hotellia joka yöksi.Kun luonteeltani olen tämmöinen järjestelmällinen ja suunnitteleva ihminen, olen miettinyt muutaman ruuan valmiiksi mukaan ja joitain helppoja ruokia mitä autossa voi kokkailla. Kuhan nyt vaan ensin näen millaiset valmiudet autossa on ruokaa laittaa. Purnukkakasa keittiön pöydällä kasvaa ja odottaa auton hyllyille siirtymistä. Alla ompelu idea karavaanariteemaan. Vieläköhän ehtisi ommella tuommoisen tai jotain muuta mukavaa mukaan...


Tämmöistä tänne, lomafiilis alkaa olla todella päällänsä. Enkä ole ainut, kaikki laskevat öitä matkalle lähtöön! Nyt tämä karavaanarihaaveilija lähtee nukkumaan ja uneksimaan kuumasta moottoritiestä. Muutamien öiden jälkeen ollaankin sitten ihan oikeasti jo karavaanaritunnelmassa. Vähän jo jänskättää!

"Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan."
-Muumipappa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti