expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kesä ja kärpäset!

Kesä ja kärpäset - molemmat ovat saapuneet! Hyvää kesäkuun ensimmäistä päivää kaikille! Tänään voisin melkein kirjoittaa heränneeni linnunlauluun, mutta ehkä kuitenkin heräsin lasten ääniin ja tunteeseen etten mahdu sängyssäni nukkumaan. Paljon oli porukkaa taas samaan sänkyyn ahtautunut. Avonaisesta ikkunasta kuului kuitenkin linnunlaulu ja se sai heti aamulla hymyn huulille. Aurinko paistaa ja linnut laulaa, ihanaa! Yllätys yllätys ulkohommia taas tänään. Ja välillä ravintolaleikkejä leikkimökillä. Eilen tulostamani leikkirahat pääsivät kunnolla käyttöön tänään. Lapsille voisi joku päivä väsätä jonkun sortin kioskin tai vastaavan. Kioski-, ravintola- ja kauppaleikit ovat nyt niin suosittu juttu.

Leikkien ja päiväunien lomassa kärräsin itse tehtyä haketta pensasalueelle ja muutakin mukavaa tuli pihalla touhuttua. Viimeiset siemenet pääsivät maahan ja perunat pussiinsa kasvamaan. Meillä ei ole perunamaata, joten kasvatan maistiaisperunat Ikean isossa pussissa. Hyvin onnistui viime vuonnakin, joten samalla konstilla laitoin potut kasvamaan. Alla kuvassa viime kesän pottupussi.
Tein köynösruusulle tuen heinäseipäästä ja pyöritin siihen hieman piikkilankaa kasvin tartunnan helpottamiseksi. Heinäseipäät ovat käteviä yhdessä jos toisessa asiassa. Pihalla niitä on jo kiitettävästi, lähinnä köynöstukina. Laitoin tuoksuhernettä kasvamaan (tämä on joka vuotinen kasvattini) isoon ruukkuun ja sen ympärille kolme heinäseivästä ylhäältä sidoin kiinni. Voin jo sieluni silmin nähdä miten kaunis se on kesällä kun kasvaa ja kukkii.

Juhlistettiin kesäkuun alkua lasten kanssa käymällä keinumassa koulun pihalla. En muistakaan milloin olisin viimeksi keinunut niin, että mahassa tuntuu, muistatko sinä? Hauskaa se ainakin oli, kannattaa kokeilla, jos edellisestä keinumisesta on jo pidempi aika :)


Lento tuuli hiuksia hyväilee, 
auringon lämpö sielua syleilee, 
hymy huulilla väreilee, 
kun suu mansikoita maistelee,
kesä on tullut, tiedän sen, 
kun kukkaan lensi perhonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti