expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

maanantai 16. marraskuuta 2015

JOULULOOTIEN TUULETUSTA

Tänään joululootat tyhjenivät hyvällä sykkeellä. Niin kuin perinteeksi tässä talossa on jo muodostunut, tänä vuonnakaan kaikki koristukset eivät pääse esille. Ja ne mitkä pääsevät, saavat eri paikan kuin vuosi sitten. Joka vuosi kehittelen jouluun jotain uutta. Joku uusi juttu, oli se sitten jokin väri tai kuvio. Mietin pitkään mitä se olisi tänä vuonna? Tähdet, höyhenet ja hopea tuntuu niin nähdyltä tämän katon alla. Pidän paljon luonnonoksista ja niitä sisälle alkaakin kantautua hyvää vauhtia. Pikkukuusia, havuja ja muita risuja. Mutta palatakseni siihen tämän joulun juttuun, niin päätin sen väreissä olevan ripaus kultaa, ehkä kupariakin (mustan ja valkoisen lisäksi). Kuparin ja kullan värisiä spraymaalipulloja jo kaupassa käsissäni pyörittelin, mutten vielä ostanut. Jos sillä tuunaisi jotain jo olemassa olevia koristeita uuteen väriin. Muuten kirjansivuaskartelut ovat aika hyvin edustettuina kotonamme samoin kuin viirinauhat. Joten olkoon tämä sekametelisoppa se tämän vuoden juttu. Muutatko sinä vuosittain jouluista sisustusta vai pääsevätkö kaikki ihanuudet joka vuosi esille?

Olkipukit saivat jo uutta väriä pintaan, kun suhuuttelin spraymaalilla nämä olkiset kaverit mustiksi ja valkoisiksi. Monen monta vuotta ne ovat menoamme seuranneet ja tänä vuonna ovat uudessa asussaan iloa tuomassa. Purin pukkien ympärillä olleet punaiset koristeauhat pois ja spraymaalia pintaan. Ihanan raikkaita pukkeja tuli!


Yksi päivä pyörittelin käsissäni poronsarvia. Otin mökiltä viime reissulla mukaani vanhat poronsarvet ja mieheltä kyselin mielipidettä mihin ne laitan. Ilme kertoi paljon, miksi sarvet pitää ylipäätään saada seinälle? No kun minä haluun! Onneksi mies on vallan tottunut minuun ja tähän touhuuni. Ja sarvet pääsivätkin maalauksen jälkeen seinälle, ainakin joulun ajaksi... Tänään olen jo maalannut yhden tuolin, leikkinyt sähkömiestä yhden valaisimen siirron verran ja touhunnut ruokailutilan ikkunoiden kimpussa. Niistä saatte kuvia seuraavassa postauksessa! Mäenlaskupoppoo tahtoisi kuulemma uudestaan ulos, joten nyt iltaruuan laittoon ja sitten poikien kanssa uudelleen pulkkaa pyllyn alle. Mukavaa hämärtyvää maanantai iltaa sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti