maanantai 14. joulukuuta 2015

JOULUN TO DO LISTA LYHENEE

Viikko polkaistu käyntiin lanttu- ja porkkanalaatikoiden teolla. Nyt on jäähtymässä monta kippoa laatikkoa, odottamassa pakkaseen pääsyä. Kinkkukin kantautui tänään lähes huomaamatta pakkaseen, kiitos äitini, joka toi sen aamulla tullessaan. Tehtiin perinteisesti yhdessä hänen kanssaan joululaatikot. Joulukalenterin luukkujen ja pakettien vähetessä tajuaa joulun olevan jo ensi viikolla. Tänään oli pakko ottaa paperi ja kynä käteen ja kirjoittaa ylös mitä vielä pitää hankkia ennen h-hetkeä. Olen aikamoinen listojen kirjoittelija tyyppi, mutta tästä listasta ei kyllä stressiä tule. Oman mielenrauhan vuoksi listoja teen, en jaksa päässäni kaikkea muistella. Vietämme tänäkin vuonna kaksi päiväisen joulun, joten herkkuja ja iloa riittää tupalana tässä talossa.Suunnittelin joulupöydän kattausta tänään. Sopimukseen sen enemmin pöytäliinan väristä kuin pöydän koristuksistakaan en ole vielä itseni kanssa päässyt. Toki värit ja jotain suuntaa on jo mielessä, mutta tarkempi viilaus on vielä tekemättä. Kattausasian lisäksi joulunajan kahviherkut käväisivät mielessäni tänään. Tein muutama viikko sitten kokeeksi Yhteishyvässä olleella ohjeella jouluisen britakakun, mietin samaa kakkua myös jouluksi. Tai sitten jotain liivatekakkkua tai jouluhalkoa, sitä en ole ikinä tehnyt. Hmm mitähän sitä tekaisisi... Hyviä vinkkejä sekä ohjeita otetaan vastaan! Yksi hyvä jälkiruokavinkki on joulunaikaan piparitiramisu, mums, että se oli hyvää! Tarjottiin sitä viime jouluna ja saattaa olla, että tekaisen sitä tänä vuonnakin. Kuva ja ohje tästä herkusta alla ja toinen kuva viime joulun kattauksesta.Piparitiramisu

4 annosta

 6-10 piparia
1/2 dl vahvaa kahvia
1-2 dl Valion suklaakermaa 
(tai tavallista kermaa, johon lisäät kaakaojauhetta sekä sokeria)
1 prk (200g) maustettua rahkaa, tiramisu
1 rkl sokeria

koristeeksi kaakaojauhetta ja piparit

Murenna piparit ja kostuta ne kahvilla. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Laita maljoihin kerroksittain piparinmurua ja tiramisukermaa. Sihtaa päälle kaakaojauhetta, koristele!


Menneenä viikonloppuna kierreltiin vähän kaupoissa miehen kanssa, mutta kun harvinaisesti ihan kaksin päästiin, niin ei ostokset oikein jaksaneet kiinnostaa. Mieluummin keskittyi siihen toiseen ihmiseen, kun se kerrankin oli mahdollista. Nyt voikin poltella viikonlopun hyvin syömiset ja juomiset pois ennen joulun herkkutteluja ja miettiä sitä listaa mitä vielä jäi kauppaan... Aloitan huomenna, tänään en jaksa :)

Mukavaa, tunnelmallista viikonalkua!

Oi ihanan löydät nyt myös facebookista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti