expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

lauantai 9. toukokuuta 2015

Poikien pihaseikkailut

Kolmen touhukkaan pojan äitinä on välillä käytettävä mielikuvitusta, jotta päivämme eivät olisi aina yhtä ja samaa. Tietyt rutiinit on oltava ja niistä pidetään kiinni aika tiukasti, mutta silti kaipaan päiviimme jotain touhua ja luulen sen tarttuvan myös lapsiini. Pojat lähtevätkin kanssani touhuamaan milloin mitäkin aika ennakkoluulottomasti. Ikä asettaa tällä innostuksen kestolle vaan rajat. Pienimpiä ei äidin piiperrrykset jaksa kiinnostaa kauhean kauaa... Ja joskus kun komennan poikia rauhoittumaan, pitäisi varmaan ensin rauhoittua itse ja istua alas. On ehkä huono tapani touhottaa aina jotain. Joutenolo on välillä ihanaa, mutta välillä se on minulle melkoisen vaikeaa. Jos en tee mitään niin ainakin suunnittelen jotain...

Viimeisin ajatukseni on muokata lasten leikkimökin ympäristöä jollain tavalla "seikkailualueeksi". Jotain pientä lisää sinne alueelle, jossa on jo lapsille leikkimaja ja liukumäki. Eilen tekastiin pikaseen poikien kanssa tiipii. Vanhat heinäseipäät kepeiksi ja mummon vanhat lakanat pääsivät käyttöön. En rupea hienoilemaan uusilla kankailla ja eipähän sitten sureta, jos rikki menee tai likaantuu. Voi viskata pois surematta. Samoista kankaan tilkuista tein viirinauhan. Pitää vielä lakanapinkkaa kaivella ja tehdä joku peitto "lattiaksi" telttaan, kuhan vaan hieman maa kuivahtaisi. Äitini antaa minulle aina kaikki käytöstä poistuvat lakanat jne. Minä monesti keksin niille uusiokäyttöä. Yhdet hänen lakanat roikkuvat eteisessämme verhoinakin...


Lasten käytettynä ostetut keinut ovat myös menossa tänne alueelle, kuhan vaan saadaan niiden paikka raivattua. Hieman tuo ulkosaunan rakennusprojekti sotkee tässä asiassa, kun on hirsikasoja täällä päin pihaa. Kaikki ajallaan. Olen niin ylpeä miehestäni joka veistää saunaa hirsi kerrallaan, kyllä tulee upea sauna ja saunatupa. Ja vaikka sauna on vasta rakenteilla, voisi kuvitella sen olleen siinä jo vuosikymmeniä. Vanhoista hirsistä saa hienoa jälkeä.Saa nähdä onko teltassa sitten leikkijöitä alku innostuksen jälkeen. Lapsilla kun tuppaa se mielenkiinto loppumaan aika lyhyeen. Talon ympäristö, metsä, purot ja kaikki ovat niitä  heidän seikkailupaikkojaan. Silti mielestäni on kiva, että pihassa on jokin alue nimenomaan pienelle väelle. Eilen vanhin poikani jo kyseli, että saadaanko me sinne oma kasvimaakin :) Tottakai, jotain pitää laittaa kasvamaan myös leikkimajan luoksi. Eli niillekin pitää suunnitella paikka.

Olen kerännyt ideoita "lapselliseen pihaan" netistä. Saa nähdä mitä kaikkea ehdin ja pystyn toteuttamaan... Alla olevat ideakuvat poimittu Pinterestistä.


Huomenna jos tarttuisi vasaraan tai ainakin lapioon. Mutta sitä ennen vähän puutarhalehden selausta ja huomisen aamun odotusta. Ihanaa Äitienpäivä! Saan nukkua ja saan aamupalaa vuoteeseen, sitä kannattaa vuosi odottaakin!Hyvää Äitienpäivää kaikille Äideille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti