expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

perjantai 15. toukokuuta 2015

Siivousta koko perheen voimin ja loppu päivä multatouhuja pihalla

Ihana hetki siivouksen jälkeen kun koti on puhdas! Tänään siivottiinkin koko perheen voimin. Totesin jälleen kerran, että tavaroita voi kyllä löytyä sieltä missä niiden ei kuuluisi olla. Sateenvarjot keittiöstä, värikynät eteisestä ja sukkia aivan joka paikasta, murrrr! Mutta nyt ne ovat ainakin hetken oikeilla paikoillaan ja legotkin ovat kopassaan ja kaapissaan. Välillä vaan luulen, että niitä kasvaa meillä. Tuntuu, että joillain tavaroilla on jalat, kun ne kulkevat ja ne jalat kuuluvat yksi vuotiaalle juuri kävelemään oppineelle pikku miehelle. Hänestä on vissiin vaan niin mukavaa kannella kaikkea toisiin paikkoihin. Siivoilun jälkeen perheemme pienimmän ollessa päiväunilla, sain täytettyä mullalla kaivamani kukkapenkin kasvihuonealueen aidan viereen. Siirsin tähän piiiitkään penkkiin vuorenkilvet toisesta kukkapenkistä. Nyt sitten sinne pitää saada täytettä... Vanhin poika kysyi miksi kasvit muuttavat? Niin tosiaan ne muuttavat! Nyt kun piha on ollut muutaman vuoden nykyisellään, alkaa uudelleen miettimään mitä voisi hankkia tai mikä ei ollutkaan tuossa niin hyvä... Eli kasvit muuttavat!
Iltapäivällä vielä käytiin puutarhalla. Viimein sain ostettua sen syreenin (jota olen monta vuotta miettinyt) ja se piti heti istuttaa maahan kotiin saavuttuamme. Pojat leikkivät terassilla onneksi sen aikaa ja pienin tutki leikkimökkiä isolla innolla, joten äiti sai touhuta vielä hetken sormet mullassa. Muutaman villiviininkin tökkäsin maahan, kasvihuonealueen kaariportin juureen. Jos tänä kesänä minulla olisi se kauan kaipaamani köynösportti. Näin keväällä ulkona viihtyisi vaikka miten myöhälle, mutta näin lapsiperheessä on aivan pakko sisäistää itsensä ja hoputtaa väki iltatoimille. Vielä vähän ideointia äidin iltaan ennen kuin luovutan nukkumatin mukaan itseni. 

Näin jokin aika sitten Unelmien talo & koti lehdessä idean, jossa jouluvalosarjaan oli laitettu muffinssivuokia. Ja niimpä semmoinen piti tekasta. Toisen samantyylisen meinasin vielä tehdä yläkertaan meidän makkariin. Hauska ja helppo idea!Huomenna mökkeilemään, joten laukkuja pitäisi vielä jaksaa pakkailla. Joten pakkaamaan mars! Sitten saa tulla nukkumatti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti