keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Lastenhuoneen kaapin paikka

Kirjoitinkin jokin aika sitten mitä lastenhuoneessa kahden kalusteen paikan vaihtaminen aiheutti (halun saada string seinähylly tai jokin vastaava). Ja muutos vaan jatkuu, kun löysin vuosia etsimäni liinavaatekaapin Tori.fi sivuston kautta. Nyt on lapsilla aivan ihana legokaappi, eikö? Uuden (vanhan) kaapin tarkoitus on siis palvella legojen säilytyspaikkana. Pojat saavat kaikki legot omaan huoneeseen kaapinovien taakse, jottei pienin pääse niitä sotkemaan. Ja omassa huoneessa voi rauhassa levitellä ja leikkiä lattialla, kun oven sulkee perässään. Ollaan tänä syksynä opeteltu tätä omassa huoneessa leikkimistä. Meillä ollaan aina leikitty enimmäkseen olohuoneessa, mutta nyt kun esimerkiksi pikkulegoilla leikkiminen on niin IN, tuottaa se olohuoneesssa koko ajan riitoja. Syynä perheen kuopus joka tahtoo myös osallistua leikkeihin sotkemalla. Leluja ollaan karsittu muutenkin tarkoituksella tämän syksyn aikana rankalla kädellä ja jätetty vaan ne millä oikeasti leikitään. Lisäksi joitain vanhoja leluja ollaan säästetty. Toki haaste on sekin, että jokaiselle pojalle pitää olla "omaan ikäänsä" sopivia juttuja tarjolla. Kaksi isointa poikaa jakavat tämän lastenhuoneen tällä hetkellä. Alunperin minulla oli tarkoitus jättää kaappi alkuperäiseen asuunsa, mutta kehnon kunnon vuoksi se oli pakko maalata. Kanteen tein ruudukon, johon olen itse erittäin tyytyväinen. Väriksi en halunnut valkeaa, vaan jonkin vihertävän. Kaappi on maalattu vanhaksi vihreäksikin kutsutulla Teknoksen sävyllä T1284 .


Paljonhan tässä huoneessa ei voi huonekalujen paikkaa muokata, koska iso kerrossänky ja huoneen pienuus sekä vinokatto aiheuttavat rajoitteet tähän, mutta pikkuisen jotain uutta. Pojat tykkäävät hirmuisesti, kun vähän muutellaan huonetta. Kehen lie tulleet... Uutta seinähyllyä odotan edelleen. Sain kyllä jo hyllylevyjä hankittua, en vaan tiedä ehtiikö mies milloin näpertää sitä minulle. Varmaan joskus talvella, ehkä. Toisaalta en tällä hetkellä sitä tarvitsekaan... Hups, mutta sitä en kerro kotona ääneen, sillä hyllylle on jo mielessä toinen paikka. Tänään kuvia huoneesta ottaessani jäin myös miettimään lasten sänkyjen päiväpeittoja. Lastenhuoneessa päiväpeitot ovat melkoisen turhia, ainakin meillä. On meillä muutama päiväpeitto hankittu poikien sänkyihin, mutta eivät ne juuri ikinä petiin saakka pääse tai no ehkä synttäripäivinä :) Pärjäämme jatkossakin ilman niitä. Kaikkea pienen pientä säilytettävää on tuhottomasti, joten matkalaukut, rasiat, salkut ja korit ovat kovassa käytössä. Taloa rakentaessamme teimme vinon katon alle, matalaan tilaan hyllyjä, joten siellä on tilaa näille. Mieluummin näistäkin osa voisi olla jossain piilossa, ovien takana, mutta ainakin ne on helppo ottaa leikkeihin mukaan avohyllyiltä. Toki hyllyjen eteen voisi tuunailla jonkun verhon, liukuoven tai vastaavan, mutta sen aika ei ole ainakaan vielä.


Poikien valtakunnassa kaikki hyvin!


2 kommenttia:

  1. Ihana kaappi! Tällaista oon minäkin etsinyt niin kauan.. Sopuhintaista ja umpipuista kaappia ei vaan tahdo löytyä mistään..

    VastaaPoista
  2. Olen kyllä löytööni todella tyytyväinen :) ja sain sen vielä tosi edullisesti! Toivottavasti löydät sinäkin kaapin joku päivä. Tuntuu, että etsimällä ei näitä meinaa löytyä, mutta kun laitoin ostoilmoituksen niin johan löyty!

    VastaaPoista