expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

torstai 16. huhtikuuta 2015

Kiltti, kiltimpi, kiltein

Päätettiin tällä viikolla palata asiaan kiltteystähdet tai niiden antamiseen pojille. Meno yltyy välillä aika vallattomaksi tässä talossa kolmen pojan kanssa. Joskus aikaisemmin tähdet (silloin tarrat) toimivat hyvinä houkutuskeinoina moniin asioihin (syömiseen, pukemiseen, lelujen raivamiseen jne. arkisiin askareisiin). Tällä kertaa tähdet piirretään liitutaulutarrasta tehdylle liitutaululle, joka on keittiössämme kaapin päässä. Siihen tein pikaseen taulukon mihin kaksi vanhinta poikaa voivat tähtiään kerätä, pienin mies ei vielä tästä touhusta ymmärrä mitään, joten hän jää tämän taulukoinnin ulkopuolelle. Tänä aamuna oli mukava nähdä, kun kaksi pientä ihmistä petasivat petinsä, pesivät hampaansa ja pukivat vaatteensa suurin piirtein ennen kuin ehdin itse sängystä kolmannen kanssa nousta. Joten houkutusporkkana toimii! Ja se porkkana on lupa olla hetki pikkukakkosen netissä, pelata hetki pleikkaria, elokuvareissu, hampparireissu jne. Lapset ovat hassuja ja välillä kiva hassutella mukana!

Tämmöinen houkutusporkkana voisi toimia aikuisellakin esimerkiksi suursiivouksessa tai painonpudotuksessa. Palkinnon pitäisi vaan olla jotain muuta kuin hampparireissu :) Noh juuri palkitsin itseni kahvilla saatuani vaatehuoneen siivottua loppuun. Jonkun sortin porkkana sekin!

Tuo liitutaulutarra on kyllä kätevä. Helppo laittaa ja poiskin sen pitäisi ainakin ohjeen mukaan lähteä (kokeillut en ole). Olen askarrellut siitä pieniä tauluja mm leikkimökille, kauppaleikkien hinnastot ovat niille piirrettyinä. Tarraa on vielä rullalla kaapissa, mitähän kaikkea siitä voisi tehdä? 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti