keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Pariisissa 2. päivä - Ostoksia & Eiffel-torni

Ensimmäinen hyvin nukuttu yö Pariisiissa. Aamulla avasin ranskalaisenparvekkeenoven ja nenään kantautui kroisantin tuoksi, voi taivas! Ja aurinko paistoi heti aamusta, joten eilen ostettu mekko päälle ja menoksi! Tämä päivä jatkui tutusti shoppailun merkeissä sekä illaksi olimme sopineet menevämme Eiffel-tornin puistoon piknikille ja torniin ihastelemaan maisemia. Sää suosi jo toisena päivänä peräkkäin meitä!Toisen päivän suunnitelmissamme oli Montmartressa oleva aletavaratalo Tati. Yllätyksemme oli suuri kun se sijaitsikin todella lähellä hotelliamme kadulla nimeltä Boulevard de Rochechuart. Täältä löytyi hyvin tuliaisia esimerkiksi lapsille. Ja paljon kaikkea myös itselle... Tavaratalo oli melko sokkeloinen ja ei mikään hieno, mutta hyviä löytöjä teimme. Eli me olimme todella tytyväisiä, että tiedon tästä tavatatalosta netistä löysimme.

Toinen ostokeskus missä päivän aikana vierailimme oli Les Halles, valtava maanalainen tavaratalo täynnä putiikkeja. Kätevästi Chatelet Les Halles metroaseman yhteydessä, joten liikkuminen tänne oli nopeaa. Täällä putiikkeja sitten riitti ja riitti... Pikainen käynti hotellilla vaatteiden vaihdossa ja illaksi suuntasimme Eiffelille. Illat ovat viileitä, joten mekko päällä tänne emme uskaltaneet lähteä. Ja hyvä niin, sillä vilu meinasi farkuissa ja nahkatakeissakin tulla. Eli jotain tuli pakattua matkalaukkuun sittenkin oikein.

Illan kohokohta oli piknik Eiffelin puistossa ja vierailu tornissa. Portaat jaksoi kavuta yllättävänkin helposti, vaikka jalat olivat aika väsyneet päivän kaupoissa ravaamisesta. On se vaan niin hieno paikka. Illan kruunasi vielä kävely pitkin Seinen rantaa. Taisi olla kello melko paljon kun metrolla hotellille jouduimme. Mietimme tätä myöhällä metroissa liikkumista mutta huomasimme metroissa olevan todella paljon ihmisiä myös myöhemmällä. Sinällään ei siis tarvinnut turvattomuutta kokea, että olisi yksin ollut. Palan sydämmestäni olen tainut Pariisille jo menettää! Mutten olen ole ainut :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti