keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Viikon villakoirat

Ihana siisteys! Sen pienen hetken ainakin. Täällä on vietetty siis siivouspäivää, joka alkaa jo olla onnellisesti takana. 

Toin pojille hieman intoa lisää siivoamiseen arpalippujen avulla, kirjoitin paperilappusille työtehtäviä ja sieltä he vuorollaan hatusta (tai no polkupyöräkypärästä oikeastaan) nostivat oman askareensa. Oli pölynpyyhkijää, lelunraivaajaa, pedinpetaajaa ja työnjohtajaa ym. Toimihan se sen pienen hetken, mutta sitten apulaiseni hävisivät jo leikkimään. Innostus jatkui uudella voluumilla kun päästiin poikien huoneen kimppuun. Sieltä lähti tänään tavaraa, kiitos! Leluja vaan kertyy ja osalla niistä leikkiminen on sanoisinko aika olematonta. Joten osa joutaa pois. Osa varastoon odottamaan uutta inspiraatiota leikkimiseen ja osan vien kirpputorille.


Lelujen säilytys ja yleensäkin lelujen määrä on varmasti monessa lapsiperheessä pienoinen pulma. Olen niin iloinen, että nyt tuli karsittua oikein kunnolla. Ehkä järjestyksen pitäminen ja lelujen löytäminen on nyt helpompaa. Kirjatkin saatiin selkeään järjestykseen hyllyyn. Vaikka lastenhuoneen ei tarvitsekaan aina niin järjestyksessä olla, en voi silti kieltää, että tämä äiti sitä salaa joskus toivoisi. Hyviä vinkkejä lelujen säilytykseen otetaan vastaan! Meillä lelut ovat lähinnä lipastonlaatikoissa, koreissa hyllyillä ja vanhoissa matkalaukuissa. Ainakin joitain lootia pitää hankkia lisää, koska alkaa tämä pikkulegokausi olla meillä niin hitti. Poikien vitriininhyllyt täyttyvät jo rakennetuista ajoneuvoista jne. mutta paljon on sitä "sälä"rakennustavaraa mikä kaipaisi jotain järkevää säilytys paikkaa. Tämän hetkinen muoviloota on vaan niin tylsä ja epäkäytännöllinen! Vinkkejä?


Ettei päivä olisi pelkkää puurtamista välissä hieman ulkoilua, vesiväreillä värittämistä sekä hamahelmillä askartelua. Muutama tuleva syntymäpäiväsankari saa siis hamahelmillä varustetun synttärikortin. Itse tykkään lasten kanssa tehdä hamahelmillä, malleja löytyy niin paljon netistä, ettei ainakaan tylsistymään pääse.Toinen isomman siivouksen aihe lienee oma sekä miehen yhteinen vaatehuone. Sieltä lähti myös huima kasa vaatetta kirpputoria odottamaan. Huippu tunne kun hyllyt eivät ole täyteen survottuja! Mitä ihmettä ihminen tekee 100 trikoopaidalla tai 20 housuilla, ei yhtään mitään! Tänään tuli mietittyä olisiko sitä jollain tavalla onnellisempi, jos tätä tavaraa olisi oikeasti vähemmän? Muutaman viikon päästä lähden harvinaista kyllä matkalle ulkomaille ja vielä yksin, siis ilman perhettäni. Matkaseuranani on ihana shoppailuystävällinen ystäväni. Voihan se olla, että reissusta taas kantautuu täytettä vaatehuoneeseen ihan tarpeeksi... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti