expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Pariisissa 1.päivä - La Vallèe Village outlet-kyläBonjour Pariisi! Tätä hetkeä on odotettu, tähän on säästetty ja matkalaukkua pakattu lukematon kerta! Pariisi tässä se nyt on, sen tuntee jaloissa, sen tuntee tuoksuista ja miljööstä. Paljon oli odotuksia päiviin ja paljon koettavaa sekä nähtävää. Jo heti Pariisiin päästyämme sää osoittautui kesäiseksi, joten mekko kauppaan mars! En tiedä oliko mekon puuttuminen matkalaukusta taktinen veto vai väärin suunniteltu vaatetus, mutta nahkatakki ja farkut olivat liikaa! Ihana aurinko!

Ensimmäisen päivän tavoitteena oli hotellin löytymisen lisäksi vierailla Pariisin ulkopuolella olevassa La Vallèe Village outlet-kylässä ja sen vieressä olevassa ostoskeskuksessa. Linkki Outlet-kylään tässä ja Kauppakeskus Val`de Europeen tässä. Matkamme alkoi siis shoppaillen!


Matka taittui kätevästi RER A junalla 30 minuutissa Pariisin keskustasta. Pysäkkillä Val d` Europe jäimme pois. La Vallèe Village kylä löytyi suuren ostoskeskuksen läpi kuljettuamme ja eteemme avautui aivan ihana putiikkien määrä. Merkkituotteiden outlettia parhaimmillaan. Vaikka sieltä ei mukaan paljoa tarttuisikaan on paikka ehdottomasti näkemisen arvoinen. Toki jonkin aikaa menee matkustamiseen, joten ihan muutaman päivän visiitillä en tiedä lähtisinkö tänne asti seikkailemaan. Meillä oli kuitenkin neljä päivää aikaa, joten sisällytimme tämän retkiohjelmaamme.

Metroilla ja junilla sukkulointi on Pariisissa kätevää. Se sujuikin yllättävän helposti, kiitos ystäväni joka oli vierailulla kaupungissa jo kolmatta kertaa. Itse olisi pitänyt hieman enemmän sottailla määrämpäätä ja oikeita metroja. Paris Visite pass oli kätevä tapa liikkua, kortin ostimme lentokentältä. Kortti oli pieni lippu joka syötettiin aina metroasemilla oleviin koneisiin porttien avaamiseksi. Samalla lipulla pääsi liikkumaan niin paljon kuin tahtoi joko yhden, kolmen tai viiden päivän ajan. Jos meinaa vierailla esimerkiksi Outlet-kylässä kannattaa ottaa 1-5 vyöhykkeiden kortti. Hinnaltaan en osaa sanoa onko kortti varmasti se edullisin vaihtoehto, maksoi vajaat 62 euroa (viiden päivän lippu vyöhykeille 1-5), mutta ainakin todella kätevä!

Sekä suuri kauppakeskus että itse Outlet-kylä olivat todella siistejä paikkoja. Jopa roskakorit olivat koristeellisen kauniita. Alekylään mennessä oli turvamiehet kasseja tarkistamassa ja heitä oli kadulla muutenkin runsaasti. Joten turvallisuus tuntui olevan taattu tässä paikassa. Itse kauppakeskus oli valtava ja siellä olisi helposti mennyt kokonainen päivä. Meidän aikatauluumme sopi vierailu muutamissa kaupassa, mm. Jennyfer, Pimkie ja Bershka vaatekaupoista, Maisons du Monde sisustuskauppa ja Sephora meikkiputiikki. Sekä ruokailu kauppakeskusksen pizzapaikassa, jossa ruoka oli loistavaa. 


Enimmät ostohöyryt saimme hyvin pääsyteltyä heti ensimmäseinä päivänä ja ostosten jälkeen oli aika palata hotellille. Onneksi hotelliin pääsimme majoittumaan jo päivällä. Hotellimme oli melko pieni hotelli, nimeltään Metropol. Hotelli sijaitsee mukavalla Montmartren alueella.Hotellin löytymistä vaikeutti sen käynnissä oleva julkisivuremontti joka peitti hotellin kyltit. Joten omasta hotellista en viitsi ulkokuvia laittaa, kun seinät olivat pressujen peitossa. Sen sijaan kuvassa alla on omaa hotelliamme vastapäätä oleva hotelli ja yllä kuvassa maisemaa parvekkeeltamme. Katu Rue de Maubeuge.Hotellin valintaan meillä vaikutti hinnan lisäksi kulkuyhteydet ja hotelli sijaitsikin lähellä Gare du Nord metroasemaa, sekä alue, koska tahdoimme majoittua juuri Montmarten alueelle. Hotelli oli viihtyisä ja aamiainen kuului hintaa ja se olikin yllättävän runsas. Huone oli melko pieni, nukkumiseen se riitti vallan hyvin. Kaksi omaa rankalaistaparveketta tuntuivat luksukselta. Hotellin hissi oli ennätyksellisen pieni, juuri ja juuri kyytiin mahtui kaksi naista ja heidän matkalaukkunsa. Julkisivuremontti ei meitä haitannut, sillä huoneemme oli ylimmässä kerroksessa ja näkymä Montmartren kattojen ylle oli loistava. Kattojen lomasta näkyi myäs Sacrè Couer. Tällä kyseisellä alueella oli valtaavasti hotelleja ja en ihmettele yhtään, että alue on turistien suosima. Pieniä mukulakatuja oli aivan ihana kävellä ja haistella sekä maistella paikallisia herkkuja sekä tunnelmaa.Ensimmäisen päivän iltana kävelimme vielä hotellin lähialueella arkkitehtuuria ja kauppojen ikkunoita katsellen. Lähellä olevasta pienestä ruokakaupasta iltapalaa ja viiniä huoneeseen ja bonne nuit! Neljä päivää aikaa tutustua Pariisiin, uskomatonta. Tarina jatkuu huomenna...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti